Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapıları yararlanma vadiına gereğince, rengine bakılırsa ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan manken sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı umumiyetle 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kullanılan kapı fitili yürekin kötü sızdırmazlık şenseı yoksa henüz konuşu kapı fitili kullanılarak daha adi üretim katkısızlanabilir.

Yangın Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu hesap birey kaybı olmaması yürekin önemlidir.

Hatta, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Özellikle duygulu ve altın materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına makul yüksek kaliteli ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Cemiyet ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i üfürükçülük etmek midein tıklayın.

Yangın bapsı montajı büsbütün hevesli şekilde binalması gereken ve imalatta birinci sınıf şekilde ortaya çıhun üründe sakatlık yapılmaması gereken bir işçiliklemdir.

Yangın bapları, Yangın Kapısı yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne kapıların yüzı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın mideindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page